Hmm vet inte vad jag ska kalla denna dagen!!

Började iallafall i Tingsrätten...........................................................................

Sen åkte jag oc Bror P till Mamma I till Önnereds brygga och käka lunch , min kära bror bjöd =) =)
Det var jättemysigt.

Sen åkte vi på koss jakt men hamnade istället på barnens hus och letade bajshink... men det blev varken kossor eller bajs och vi drog vår kos och hämtade 3 bebiseldslukare. Färden fortsatte till berget där avlämning av käre broder skedde och vår kos for vidare till en mängd affärer, jag och mamma var roade, Alva var inte lika imponerad.. ha ha
Men det är lika bra hon lär sig det är såhär det är att vara kvinna *asg*

Kort och gott, dagen började väl inte så bra men slutade helt förträffligt, nu är jag helt slut och ska lägga mig i soffan och kolla på Greys Anatomy.

Älskar er min familj =) =)

Dagis!!

Jiiipppiipp, nu har vi fått dagisplats på ett föräldrarkooperativ =)

Idag var vi och skrev på papprerna så i Augusti ska min bebis börja på dagis, om nu mamma klarar av det =(

Vi stannade kvar en stund och lekte lite med de andra barnen, eller Alva stirrade mest och käkade sand =)
De andra barnen är större än Alva så att dom kramar, håller henne i handen och tar hand om henne, jättegulligt =)

Det som är perfekt förutom att både personalen och barnen verkar vara helt underbara är att jag är välkommen dit hela sommaren innan Alva börjar när dom är ute och leker på morgonen, skönt då kan min bebis vänja sig ordentligt och så lär jag också känna både barnen och personalen.

Nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av solen medans Alvisen snarkar =)

Alva och Linus på Lekplatsen

Japp nu har man hunnit ikapp och det är nutid =) =)

Idag gick jag och Tant Ulle med busungarna till lekplatsen =)





Tänk om våren äntligen kommit nu =) =)


Alvisen 1 år!!!!!!! 060312

Tänk min lilla bebis är inte min bebis längre, känns som att allt går alldeles för fort, vill inte att hon ska bli äldre...... samtidigt som man på något sätt vill ändå, invecklat till 1000 ha ha =)
Alvisen fick allafall många presenter =)

Av Morfar R fick hon en barnvagn, en Brio Zenit blev det, och av Morfar R och K fick hon även kläder.
Av mormor blev det en lekpool och ett chockrosa regnställ från Didriksson.
Massssssa leksaker blev det av mamma och av Mobbo P en underbar sänghimmel och pengar =)
I,J och J skickade en cd-skiva med roliga låtar och pengar.
Haklappar och en bok om bamse av M.

En ros/röd skitsnygg mammut spjälsäng blev det av L,L,G och L, av F och J blev det en superfin klänning/tunika och mamma fick en matchande (jag fyllde ju 29 i samma veve, men det kan vi ju glömma =) )

Av Tant Ulle blev det kläder, gummiställ,tröja,byxa och tunika.
Lila byxor och huvtröja av M och hennes dotter Josefin.

Nu har jag säkert glömt något eller någon =)

Tack för all uppvaktning på Alvas 1- årsdag =) =) =)

Här kommer lite bilder på Presenter och annat =)











Fotografering

Kommer snart =)

Alva 0-11 månader

Här går det undan =)

image9

060311 Mölndals Sjukhus 060312

Bilfärden till sjukhuset var en lång plåga det guppade och studsade och min 1:a med kokvrå hade helt plötsligt blivit utan kokvrå, mamma stönade och Tant Ulle och mormor pratade glatt.
Kl 16,30 blev min mamma äntligen inskriven och påkopplad på maskiner.

Mölndals BB avdelning 209




Efter en stund stod inte min stackars mamma ut längre och vi fick ringa på sköterskan.

Världens bästa påfund Lustgasen =)



Sen hade min mamma roligt en stund, pratade om kineser med Musse Pigg öron spm körde taxi =) =), och en massa hemligheter till Tant Ulle som vi inte ska prata högr om *asg*

Hörde någon sur tråkig kärring prata med min mamma, kände att hon blev irriterad, var tydligen en tant som nog jobbat där lite för länge, hon kunde lika gärna satt på en bandspelare när hon kom in i rummet, tittade på min mamma gjorde hon inte heller...
Men sen hörde jag ingen annan förutom tant Ulle och mormor, var tydligen mycket att göra på förlossningen så dom fick ta hand om min mamma, dom hällde upp badvatten, hämtade spypåse, torkade..... ja för min mamma var lite äcklig där, kom saker ur alla hål.... blääääää =)
Sen hörde jag en jättetrevlig röst och det var väl tur att det blev nytt skift för nu hade mamma det jobbigt, min stackars mamma fick dödsångest och hoppades att hon skulle dö, hon ville inte vara med mer... hon skrek och grät och jag blev jättre rädd..... =(
NU fick min mamma ryggbedövning och det var som att hamna på smååå rosa moln, helt underbart =)

Mormor åkte iväg en sväng på natten för att gå ut med Lady, då var bara tant Ulle kvar med min mamma, mamma började må dåligt och få feber och mitt hjärta började slå alldeles för fort, så mamma fick medecin som hjälpte väldigt snabbt som tur va...

Sen har nog min mamma förträngt en massa, det är nog en dag och en smärta som hon helst vill glömma, så vi hoppar över lite och kommer fram till den jobbiga biten för mig.

Puhh, kände hur jag pressades neråt, kändes som mitt huvus skulle mosas, fick inte luft och trodde att jag skulle kvävas, hörde männsikor dovt ropa krysta, så jag kom igen , va duktig du e SKIT IRRITERANDE!!!!!
Nuuu ser jag ljuset, shit, fatsnade med huvudet, allt blir bara tyst, sen full fart igen, min mammas krystvärkar slutade och jag sitter fast med huvudet utanför och min mamma bara skriker ta ut henne!!!!

Några sekunder senare kommer världens sötaste tjej till världen!!

060312
05:45
3620 gram
51 cm


Världens sötaste Alva




Lilla Alva hade det lite jobbigt och behövde hjälp med andningen

Sen kördes mamma till Operation eftersom hon sprack från hål till hål =(, jag fick bo i receptionen där någon snodde mjukishuden jag fått låna av Tant Ulle =(

Hejdå från sjukhuset och förlossningen, ALDRIG!!! på återseende igen =)


060311

Hmm det är lördag och klockan börjar närma sig 10, min mamma sover fortfarande, vääääldigt ovanligt =) Börjar kännas väldigt trångt här inne, känner mig lite pressad, för en vecka sedan lade min mamma in en anmälan om vräkning och man vill ju ninte göra sin mamma besviken =)
Sparkar lite och bökar, mamma vaknar med en djup suck, kravlar sig upp ur soffan som en övergödd sjöko och stapplar in i köket... aaaaaaåååå hjälp hör jag henne viska, sen mamma (mamma ringer min mormor) jag blöder lite halv förskräckt hör jag henne säga, mormor bara mumlar i andra ändan, ring förlossningen, ring mig sen.....

Hör min mamma springa runt som en galning... hon får tag i personal på Östra sjukhuset som säget till henne att komma på koll kl 11.
Nu ringer mamma tant Ulle, det hör jag tydligt.. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, är det någon som vrålar, ja det är ju tur att någon är glad =)
Mamma ringer mormor igen.. PANIK!!, mormor svarar inte Ringer PANIK!! svarar inte.... går en lång stund, tillslut ringer min mormor min mamma (he he hon hade råkat lägga av luren) =) =)

Inne på Östra lever jag rövare som en galning, ville ju inte göra alla besvikna, fast jag ville inte vara så elak så att mamma fick ont. Dom undersökte henne, men sa att nä det är bara flytningar du har och sammandragningarna gör ju inte ont, inte dags än..... känner min mammas hjärta slå.. nääähhä, flytning???, jaja dom vet ju bäst hör jag henne muttra.
Åker hem igen . Mamma kan inte sitta still och jag känner att det börjar bli lite jobbigt här inne nu, det trycker så förbannat neråt. Mormor pratar bara om pannkakor och läsa tidningen, mamma tycker inte hon e klok =) Kl 14 ställer sig mamma upp, knäpp låter det från magen och splasch.... shit.. va tog mitt vatten vägen... illvrål från mamma ööööååååå det gör ont, mormor kommer lugnt från köket, jadet är vattnet som gått, torkar upp och går tillbaka och gör pannkakor.... hjälp hör jag min mamma kvida, nu måste du äta lite så du orkar säger mormor helt lugnt... mamma tänker du måste skoja med mig??? Ja en pannkaka får hon ner, den var mumsig, min mormor kan laga mat =)
Värkarna kommer nu med 3 minuters mellanrum och min mamma står inte ut längre.. jag ser ljuset där nere och det är dit ja ska, mamma vrålar igen!!!
Ringer östra i Panik, får till svar, tyvärr det är fullt här!!! Ööööööö jag håller på att dö hör jag mamma säga, ja ring Mölndal hörs i andra ändan???!!
Mamma ringer Mölndal och får prata med en udnerbar människa som säger att det är klart att dom är välkommna =) Ringer tant Ulle NUUUUUUUUUUU, ta med stekpannan!!!!, mormor ut med Lady, mamma runt som en yr höna... in i bilen PANIK.. FAN vad ont det gör!!!

Sista bilden på maggen!!


1:a med kokvrå v38+6

1:a med kokvrå =)

Här började jag mitt liv, först trodde jag att jag fått en 3:a med salong, men insåg snabbt att det var en 1:a med kokvrå. Mamma likaså!!!
Min mamma kämpade tappert genom zoombie och illamående i soffan till att växa och växa, mer lik en övergödd Heffaklump än nått annat.
Jag å andra sidan hade det bra den första tiden, medans drömmen om salongen fortfarande fanns, jag låg där och lyssnade till vattnets kluckande och min mammas stönande, mormor pratade ibland med mig också =)

Min mamma var sååååå nyfiken på mig att hon tjuvtittade 2 gånger, och klart jag var såååå söt =)
Sista gången var även mormor och Tant Ulle med, det var då alla fick veta att javisst i magen bodde ju en liten Alva =)


Välkommen till min nya blogg!

Här bloggar både Alva och Mamma Jessica, det är inte lätt att hänga med =)

RSS 2.0