Alva på upptäcksfärd =)




Mina sömnproblem

Har ju haft sömnproblem så länge jag kan minnas.. pratar och går i sömnen, ser massa saker och kan kasta saker i sömnen.
2003 var jag på Rhodos vaknade mitt i natten och kunde inte röra en fena... bara ögonen.. en kompis låg bredvid mig.. men jag fick inte fram ett ljud.. fick panik =(
Nu inatt hände det igen.. fast denna gång var det mycket värre... vaknade av att det gick en rysning från huvudet till tårna.. kanske 5ggr och varje gång så följdes det av att jag inte kunde röra en fena... såg saker som rörde sig i rummet.. läskigt som f*n..... har nog inte sovit en hel natt sen jag flyttade hit för 1- årsedan.... sedan hittade jag detta.

Sömnparalys:

Under REM-sömnen stänger hjärnan av de flesta av kroppens viljestyrda muskler för att man inte ska röra sig när man drömmer. När man sedan drömmer att man till exempel springer känns det helt verkligt trots att man i verkligheten inte vevar med benen i sängen. Den enda undantaget är ögonen, som i verkligheten rör sig som i sömnen.

Sömnparalys eller sömnförlamning är ett förlamande tillstånd som kan uppkomma när man håller på att somna eller vakna. Muskelkontrollen stängs av för tidigt eller slås på för sent så att man inte kan röra sig trots att man är vaken. Om man inte vet vad som har hänt får man lätt panik när tillståndet uppkommer, men det är inte farligt och går över av sig självt efter ett tag.

Vissa människor kan få hallucinationer av olika slag när de är i sömnparalys, s.k. hypnagoga och hypnopompa hallucinationer. Dessa kan bestå i skräckfyllda känslor av att någon är i rummet eller vid sängen samtidigt som man själv inte kan röra sig. Den förlamning och de hallucinationer man upplever vid sömnparalys, är således delar av REM-sömnen som stannat kvar trots att man redan har vaknat. Ofta känns det som om man inte kan andas, som om man håller på att kvävas.


 

Stämmer precis på mig... vet inte vad jag ska ta mig till.. vill inte gå och lägga mig idag =(  *gråter*

 


John Blund

Vann ett sånt underbart 70-tals påslakan med John Blund på Tradera.. så det blev en tröja/tunika och en hätta till min älskling.
Gjorde dem lite större och fodrade så att hon kan ha dem i höst.... har inte provat dem på än.. ser väl ut som tält.. men jag lägger in en bild på det ändå.. senare =) =)
Min första hätta är detta och det gick ju faktist vägen, lite knöligt var det.. men resultatet blev ju bra tillslut =).. förutom att det var vääääldigt svårt att fota en hätta utan ett huvud... försökte med Alvens boll *asg*.. men den var lite liten =)



Alven


6 st Tröjor/Tunikor i stl 100 =)

Nu var 6st färdiga iallafall, de sista två kommer vara samma tyg som de gröna fast dom e gula.. en med brandgul snedslå och en med vit.
Bilderna blev inte de bästa men vad kan man begära med en grinig Alva som skriker och drar en i benet =) =)





Syr syr syr =)

Nu håller jag på att sy för fulla muggar... har lite ont i ryggen, he he... har iallafall klippt ut 8 tröjor/tunikor i stl 100... 2 st är nu helt färdiga.. så nu är det bara 6st kvar då, ha ha... sen får ni se dem.
Första tjing har J mamma till Alvas sysslingar =) Annars växer väl Alven i tälten någongång.. =) =)

Sen har Alva blivit helt underbar igen.. har slutat slåss.. nu ska min älskling sitta i knät och kramas istället, underbart =)

Sen har det väl inte hänt så mycket mer spännande.. det regnar och regnar och regnar =(

Kram på er =)

RSS 2.0